MAKALELER / Uluslararası Basından / Akupunktur Sedef Hastalığına İyi Geliyor
Sedef hastalığı gibi deri hastalıklarını tedavi etmek için aranan yöntemler problemin özelliğinden ötürü zor ve ağrılı olabiliyor. Bir deri hastalığından kurtulmak için deriye iğne batırma fikri kulağa hoş gelmeyebilir. . Fakat akupunkturun sedef hastalığı gibi problemleri tedavi ettiği kanıtlandı.

Sedef hastalığı gibi deri hastalıklarını tedavi etmek için aranan yöntemler problemin özelliğinden ötürü zor ve ağrılı olabiliyor. Bir deri hastalığından kurtulmak için deriye iğne batırma fikri kulağa hoş gelmeyebilir. Fakat akupunkturun sedef hastalığı gibi problemleri tedavi ettiği kanıtlandı. Sedef hastalığından muzdarip birçok kişi şimdilerde hastalıklarından akupunktur ile kurtulmanın yollarını arıyor.

Sedef hastalığında deri hücreleri kendilerini çok hızlı yenilemeye çalışırlar. Bu nedenle derinin rengi kırmızıya döner. Taze, fakat olgunlaşmamış deri dökülerek pullanır. Bu da problemli olan bölgenin yüzeyini kabartır ve beyazlatır. Altta kırmızımtırak olan deri yüzeyinde gümüş rengi pullar açığa çıkartır. Bu haliyle sedef hastalığını, göze hoş görünmeyen ve ağrılı olabilecek kronik inflamatuvar bir deri hastalığı olarak tanımlamak mümkündür.

Sedef hastalığı vücudun bir çok yerinde meydana gelebilir fakat en çok dirseklerde, dizlerde ve kafa derisinde görülür. Yüzde meydana gelen sedef hastalığı genellikle kişinin sosyalleşmesinde ciddi sorunlara yol açabilir. Ayrıca, fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlığı da etkileyebilir. Fakat akupunktur hastalığın tıkanan tedavisinde alternatif bir yol açacak gibi görünüyor.

Sedef hastalığı neye sebep olur ve akupunktur nasıl etki eder?

Sedef hastalığının tedavisi zor çünkü sebepleri hala araştırılıyor. Rahatsızlığın genetik olduğuna, yani nesilden nesile aktarıldığına inanılıyor. Görünen sorun ise hücrelerin kısa ömürlü olmakla birlikte öldüğü kadar hızlı oranda yenilenmesi olarak tanımlanıyor. Bu durum ise hücre üretiminde meydana gelen bir bozukluktan kaynaklanıyor.

Sedef hastalığı ne bulaşıcıdır, ne de kişisel hijyen eksikliğinden kaynaklanır. Bu araştırma ise derideki bu görünen bozulmanın bağışıklık sistemindeki bir problemin sonucu olduğunu destekliyor. Tıbbî açıdan vücudunun %30'luk bir kısmı sedef hastalığına maruz kalmış kişiler şiddetli sedef hastası olarak görülüyorlar. Bu derece rahatsızlığı olanlar ise sedef hastalığı arteriti olarak bilinen bir arterit türünün ortaya çıkması riski ile karşı karşıya bulunuyorlar.

Sedef hastalığını neyin tetiklediğini bulmak, hastalığı anlamak ve tedavi etmek için en iyi yoldur. Hastalığın alevlenmesine sebep olan stres, sigara, yiyecekler ve alerjiler gibi yaygın tetikleyiciler vardır. Stres ve kaygı sedef hastalığını alevlendiren popüler sebeplerdir ve akupunktur bu problemlerle başa çıktığı kabul edilen en iyi yöntemlerden biridir. Tipik sedef hastalığı tedavileri, emoliyanlar[1], kortizol türevi steroidler, A-D vitamin türevleri ve deri yumuşatıcılar içerir. Fakat akupunktur, homeopati ve bitkisel ilaçlar gibi alternatif yöntemler git gide en yaygın sedef hastalığı tedavi yöntemleri haline geliyor. Akupunkturun bu hastalığa modern tıbbın başarısız olduğu bazı mükemmel sonuçlar getirdiği biliniyor.

Akupunktur sedef hastalığını rahatlatıyor!

Akupunktur vücuda takılan özel iğneler yoluyla Geleneksel Çin Tıbbında 'yaşam enerjisi' ya da 'chi' olarak bilinen akımın kontrol edilerek yeniden düzenlenmesine yardım eder. Yaşam enerjisinde bir dengesizlik meydana geldiğinde, problemler büyür. Akupunkturist ise deriye batırdığı iğneler yardımıyla vücudun kendi kendini iyileştirmesine izin veren düzenlemeyi yapar. Akupunkturun sonuçlarına ilişkin bilimsel açıklamalar, vücuda batırılan iğnelerin, endorfinler olarak bilinen doğal ağrı kesici kimyasallar salgılayan derin duyusal sinirleri uyardığını destekliyor. Endorfinler ağrıyı dindirir ve aynı zamanda sedef hastalığının kırmızılığını ve tahriş olma durumunu ortadan kaldıran mekanizmaları tetikler. Akupunktur iğneleri ayrıca stresten ve kaygıdan kurtulmanın önemli bir bölümü olan relaksasyona [gevşeme] yardım eder. Akupunkturun doğrudan etkileri olan bu her iki faktör de hastalığın alevlenmesine sebep olan durumların ortaya çıkmasını önlerken, iyileşmenin önünü açarak hızlandırıyor.

Akupunktur, problemin altında yatan sebebi bulmak için holistik yaklaşım (vücudun bütünü anlamında) sergiler. Bu yüzden tedavinin akışında akupunkturistin, hastanın vücudunda, hastalıktan doğrudan etkilenen bölgeler ile doğal olarak alakalı olmadığı düşünülen uzak bölgelerine odaklanması beklenir.

Akupunktur aynı zamanda elektro-akupunktur[2], moksibüsyon[3] ve bardak çekme yöntemlerinden[4] de faydalanır.

 

Çev. Nedim Yavuz

Çev. Editörü Dr. M. Salih Özaytürk

 


[1] Deriyi yumuşatan merhemlere verilen genel isim.

[2] Vücuda batırılan iğnelerin düşük düzey elektirik akımı ile uyarılması işlemi.

[3] Vücudun değişik yerlerine hafif yanıcı bir madde, yani moxa uygulanarak yavaşça yakma işlemi.

[4] Derideki cam bardaklarla tansiyonun rahatlatılması ve dolaşımın arttırılması.

Bu sayfadaki metinler ve görseller bilgilendirme amaçlıdır; teşhis amaçlı kullanılamaz.

RANDEVU BİLGİ

09:00 - 21:00 arası iletişim numaralarımızdan randevu alabilirsiniz.

İLETİŞİM

Göztepe Mahallesi, Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi, No: 60, Ekrem Bey Apartmanı, Daire: 2

Kadıköy/İstanbul

(Göztepe Tren İstasyonu ile Bağdat Caddesi arasında,
eski tren istasyonuna 150 metre mesafede, antik bir köşk olan İş Bankası'nın yanı)


Tel : +90 (216) 360 7303
Gsm : +90 (543) 768 1200

info@akuterapist.com.tr
Dr. Mehmet Salih Özaytürk | Akupunktur Sedef Hastalığına İyi Geliyor
Akupunktur - Ozon - Mezoterapi - Proloterapi
Her hakkı mahfuzdur © 2019 Akuterapist
Programlama deSen