Asparagacea ailesinden kuzey Afrika, batı Asya ve Avrupa'nın bir çok bölgesinde sebze olarak tüketilen, dikensi yapraklı, 100 - 150 cm kadar boylanabilen bir bitkidir. Çiçekler, yeşilimsi beyaz, ya da sarımsı beyaz olabilir
, Bitki etken madde olarak asparagin, tyrosin, süksinik asid ve arginin ihtiva eder. Bu temel maddelerden asparagin memelilerin vücudunda 20 amino asitten biri olan aspartik asite dönüşür. Aspartik asitin ve argininin merkezi sinir sistemi uyaranı olarak vücutta etkin olduğu ispatlanmıştır. |nöral stimülasyon etkisi|
Tüm bu amino asitler proteinlerin yapımında temel 20 aminoasitten biri olarak işlev görür ve protein yapımını, dolayısıyla hücrelerin bölünmesini ve üremesini uyarırlar. |anabolizan etki|
Salata olarak yenirse daha etkindir. Allerjik bünyeli kişiler pişirmeden yemek konusunda dikkatli olmalıdır.
Üsaresi -sıkılınca çıkan su- deride kızarıklık ve kaşıntı yapıyorsa allerji yapabilir.
Kuşkonmaz sürgünü
09:00 - 21:00 arası iletişim numaralarımızdan randevu alabilirsiniz.
Göztepe Mahallesi, Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi, No: 60, Ekrem Bey Apartmanı, Daire: 2
Kadıköy/İstanbul
(Göztepe Tren İstasyonu ile Bağdat Caddesi arasında,
eski tren istasyonuna 150 metre mesafede, antik bir köşk olan İş Bankası'nın yanı)
Tel : +90 (216) 360 7303
Gsm : +90 (543) 768 1200